Clenbuterol


Farmaceutsko ime: clenbuterol
Molekulska težina baze: 277.193
Efektivne doze: 40-160 µg / dan oralno
Dozvoljene doze: 10,20,40 µg tablete, 16 µg/ml injekcije ili 25 µg/ml oralni sprej

 

Clenbuterol jedan je od najjačih i najefektivniji sredstvo za skidanje masnih naslaga koji bez dijete sagoreva mastno tkivo a istovremeno zadržava i u nekoj meri povećava mišićnu masu.

Ovo nije klasicni steroid u hemijskom smislu i ne spada u grupu Anabolickih steroida iako se koristi u bodybuildingu. Hemijski je klasifikovan kao beta-2 andrenergic agonist. Clenbuterol je bronchiodilator i u medicini služi za tretman astme. Zašto ga onda uzimaju bodybuilderi?
Pokazalo se da clenbuterol jako dobro smanjuje naslage masti i to cak one najgušce naslage tzv. smede salo koje se najteže i najzadnje topi. Clenbuterol lagano povecava telesnu temperaturu i za svaki nivo podignute temperature, sagori oko 5% kalorija iz tela. Jako je popularan i medu zenama iz sveta sporta, jer brzo skida nepotrebno salo pa cak i celulit. Istraživanja su pokazala da clenbuterol u manjoj meri stimulira i rast mišicne mase što ga cini poželjnim jer obicno uz dijetu za skidanje masti, gubimo i nešto mase.
Bodybuilderi ga uzimaju nekoliko nedelja prije takmicenja kako bi dobili izrazitu mišicavost i izražajnost, tj definiciju tela. Clenbuterol ima kratak vek aktivnosti u telu i telo se lako privikne na njegovo delovanje cime se smanjuje efekat skidanja masti. Da bi se to izbeglo, clenbuterol se dozira na dva nacina; jedan nacin je da ga uzimamo dva dana (svaki dan po 6 tableta), zatim se napravi pauza od dva dana i onda ponovo uzimamo dva dana i tako ukupno ne više od 12 nedelja. Nakon toga je obavezno napraviti pauzu od nekoliko meseci.
Clenbuterol dolazi u tabletama od po 20 mcg – 40mcg (mikrograma) i ukupno dnevno doziranje za najbolji efekat uz najmanji rizik je od 60 – 120 mcg.
Propratni efekti: U vecim kolicinama ili nepravilnom doziranu, može biti dosta opasan, narocito za osobe sa slabijim srcem, jer ubrzava njegov rad i podstice euforiju (uznemirenost). U tom slucaju treba odmah stati sa uzimanjem nekoliko dana i eventualno nastaviti ako se simptomi smire. Nezgodna je stvar što efekat skidanja masti traje relativno kratko, tj. nakon nekog vremena telesne masti se polako pocinju vracati i postupak moramo ponavljati, što ne smemo cesto jer je dosta opasan za rad srca (kako smo pre opisali).

Advertisements
Comments
  1. Da li se moze smrsati tj. smanjiti stomak ili ti salo sa stomaka koje je dosta izrazeno kod mene iako mi gornjo deo tela izgleda dosta bolje.Takodje mi se salo nakupilo i na kukovima pa me zanima,da li, uz konzumiranje Clenbuterola mogu skinuti to?Hvala

Napišite vaše mišljenje

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s