PROVIRON – Masterolone


Proviron (masterolone)

Farmaceutsko ime: Mesterolone
Hemijska struktura: 1 alpha-methyl-17 beta-hydroxy-5 alpha-androstan-3-one
Molekulska težina baze: 304.4716

Efektivne doze: 25-100 mg / dan oralno
Dostupne doze: 10, 20, 25 i50 mg tabs

Proviron ili masterolon je sinteticki androgeni steroid bez anabolickog efekta, vrlo popularan antiestrogen kod bodybuildera. Uspešno sprecava neželjenu konverzaciju testosterona u estrogen. Uzima se u ciklusima kao prevencija, kada se želi spreciti pojava ginekomastije (porast i zadebljanje masnog tkiva kod bradavica kod muškaraca).

Osim što snižava nivo estrogena, bodybuilderi ga vole jer sprecava nakupljanje vode u telu, što uzrokuju neki jaci steroidi i daje jaci cvršci izgled mišicima, narocito pred takmicenje (zato ga i uzimaju neki ženski takmicari). Ponekad, kada se uzimaju jace kombinacije steroida i vece kolicine, uzima se zajedno sa Nolvadex-om (tamoxifen citrate) koji reguliše i smanjuje vec zapocetu ginekomastiju.

Proviron pomaže i regulisanjee seksualne disfunkcije koja može nastati dužim uzimanjem steroida. Ponekad se kombinuje i sa HCG-om. Bez problema se može uzimati duže vreme, a eventualni negativni efekti nisu poznati iako se ne preporucuje više od 10-150 mg dnevno.

Dolazi u tabletama od 25 mg, a uobicajena doza je 1 tableta tableta ujutru i jedna uvece i to od sredine ciklusa do kraja pa i malo duže.

Advertisements

Napišite vaše mišljenje

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s