Clomifen


Generičko ime: klomifen citrat

Klomifen citrat je obično propisana za žene za pomoć u ovulacije. Kod muškaraca, primena Clomid izaziva podizanje folikula hormon za stimulaciju i luteinizirajući hormon. Kao rezultat toga, prirodna proizvodnja testosterona je takođe povećan.

Ovaj efekat je očigledno koristan za sportiste, naročito na kraju ciklusa steroida kada endogene nivo testosterona ispod normalnog. Kada sportista prestaje da koristi steroide, njegov nivo testosterona će najverovatnije biti potisnuta. Ako endogenog testosterona nisu doveli u normalu, dramatičan gubitak u veličini i snazi može doći. Clomid igra ključnu ulogu u sprečavanju ove situacije.

Bodibilderi smatraju da će dnevni unos 50-100 mg klomifen citrata preko dve nedelje doneti proizvodnju endogenog testosterona vrati na prihvatljiv nivo. Clomid će postepeno podići nivo testosterona u odnosu na svoje vreme uzimanja. Pošto neposredna podsticaj testosterona često poželjno, sportista će obicno koriste HCG (humani choronic gonadotropina) za nekoliko nedelja, i nastavi lečenje sa Clomidom.

Clomid je takođe efikasna kao anti-estrogen. Vecina bildera ce patiti od povišenog nivoa estrogena na kraju ciklusa. Visok nivo estrogena u kombinaciji sa niskom nivo testosterona stavlja sportiste u ozbiljan rizik od razvijanja ginocomastia. Sa unos Clomid, sportista dobija dvostruki efekat blokiranja neke od efekata estrogena, a takođe povećava endogenog testosterona proizvodnje.

Efektivna doza: 1 – 2 tablete/ dan 15 dana

Advertisements

Napišite vaše mišljenje

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s