Sustanon, Sustaplex


Sustanon (SUSTAPLEX) je uljno-bazirani injekcioni steroid koji sadrži 4 različita testosterona,
odnosno 4 estra:

30 mg testosteron propionata,
60 mg testosteron phenylpropionata,
60 mg testosteron isocaproata,
100 mg testosteron decanoata.

Kao i ostali testosteroni, Sustanon je jedan od androgenih steroida sa izrazitim anaboličkim efektima. Obično se koristi za povećavanje mase i snage. Za razliku od drugih testosterona kao što su Cypionat i Enanthat, upotreba Sustanona dovodi do manje retencije vode i estrogenih neželjenih propratnih efekata.

Smanjena retencija vode takođe čini Sustanon poželjnim steroidom za one koje zanima definicija ili izgradnja solidne podloge za kvalitetnu masu. Sustanon je prilično siguran steroid, ali u vecim dozama (750mg i vise nedeljno), može stvoriti neželjene efekte zbog povecanih konverzije u estradiol.

Mešavina testosterona je vremensko-izdanje koje daje trenutni efekat, dok u isto vreme, može da bude aktivan u telu do mesec dana. Kao i ostali testosteroni, Sustanon je jedan od androgenih steroida sa izrazitim anabolickim efektima. Prema tome, atlete obicno koriste Sustanon da povecaju masu i velicinu, u isto vreme povecavajuci i snagu. Medutim, za razliku od drugih testosteronskih supstanci kao što su Cypionat i Enanthat, korišcenje Sustanona dovodi do manje retencije vode i estrogenih sporednih efekata. Ove karakteristike su izuzetno korisne za bodibildere koji pate od ginekomastije, ali još uvek teže jakim anabolickim efektima od injekcionih testosterona. Smanjena retencija vode takode cini Sustanon poželjnim steroidom za bodibildere i atlete koje zanima definicija ili izgradnja solidne podloge za kvalitetnu masu. Doziranje Sustanona krece se od 250 mg svake druge nedelje, do 2000 mg ili više nedeljno. Ovolike doze su stvarno ekstremne. Cešce uobicajene doze se krecu od 250 mg do 1000 mg nedeljno. Iako Sustanon može biti aktivan i do mesec dana u telu, trebalo bi ga ubrizgavati najmanje jednom nedeljno da bi zadržali nivoe testosterona stabilnim.

Pocetnici u korišcenju steroida mogu ocekivati dobitak od oko 10 kg u nekoliko meseci sa korišcenjem samo 250 mg Sustanona nedeljno. Naprednijim atletama svakako trebaju vece doze da bi postigli željeni dobitak.

Sustanon je prilicno bezbedan steroid, ali u vecim dozama, pojedinci mogu iskusiti sporedne efekte zbog povecanih endrogenih nivoa. Sa dozama koje prelaze 1000mg

Nedeljno, verovatno je pametno koristiti neki od antiestrogena, kao Nolvadex (tamoxifen citrat) ili Proviron (mesterolon). Korišcenje Sustanona ce prekinuti prirodnu produkciju testosterona, te je uzimanje HCG (human chorionic gonadotropin) ili CLOMID (clomiphen citrat) poželjno na kraju ciklusa.

Sustanon 250 je dobra baza za kombinovano korišcenje steroida. Bodibilderi koji su zainteresovani za rapidnu velicinu i cvrstu masu nalaze da su kure sa Sustanonom izuzetno dobre ako se dodaju oralni steroidi, kao na primer Anadrol (oxymetholon) i Dianabol (methandrostenolon). Sa druge strane, Sustanon je takode dobro kombinovati sa Parabolinom (trenbolon hexahydrobencylcarbonat), Masteron (drostanolon propionat), i Winstrol (stanozolol) za atlete koji teže cvrstom, isecenom izgledu. Sustanona 250 ima u izobilju na USA crnom tržištu. Jedna od najuobicajenijih verzija je Ruski Sustanon 250 proizveden u Indiji. Još jedna popularna verzija Sustanona je Sostanon 250 iz Organona u Meksiku, a takode se mogu naci Evropske verzije Sustanona iz zemalja kao Italija, Portugalija, i Engleska.

Advertisements

Napišite vaše mišljenje

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s