Naposim, Danabol, Methandienone


Svi ovi popularni nazivi pokrivaju jedno isto farmaceutsko ime a to je Methandrostenolone ili 17 beta-hydroxy-17alpha-methyl-1,4-androstadien-3-one.

Farmaceutsko ime: Methandrostenolone / methandienone
Hemijska struktura: 17 beta-hydroxy-17alpha-methyl-1,4-androstadien-3-one
Efektivne doze: 15-50 mg/dan oralno ili 50-150 mg/nedeljno injektivno
Dostupne kolicine: 1,2, 5 i 10 mg tabs ili25 mg/ml u50 ml vials

Dianabol je popularni naziv za 5 mg. Metandrostenolon tablete i uvek je bio jedan od najpopularnijih anabolickih steroida koji postoje.

Naposim je anabolicki steroid u tabletama sa najdužim stažom.Od sredine 50-ih godina, nakon što ga je sintetizirao Dr. Ziegler, postao je najrašireniji, najtraženiji i najviše korišcen u svetu svih vrsta sportova, narocito sportovima snage, dizaca tegova i bodybuildinga.
Njegova popularnost dolazi od skoro trenutnog i veoma jakog anabolicnog efekta. 4 – 5 tableta dnevno je dovoljno da pruži skoro svakome dramaticne rezultate. Uz jake anabolicke efekte idu uobicajeno androgeni sporedni efekti. Dianabol se pretvara u estrogen, pa ginekomastija i retencija vode mogu biti problem, mada je to povezano sa dozama. Moguce je povecanje agresivnosti, i korisnici cesto beleže krajnja osecanja, kada ga koriste.

Dianabol se ne prodaje u S.A.D.-u skoro 10 godina, što nije zaustavilo njegovo korišcenje i ostao je najpopularniji crno tržišni, oralni steroid u S.A.D.-u. Najpoznatija verzija u S.A.D.-u su Ruske tablete koje dolaze u istocnoj obali, Pronabol iz Indije i Refovit iz Meksika. Ruski Dianabol, koji je mnogo i tacno falsifikovan, izgubio je svoju reputaciju “sigurne kupovine”. Korisnici uglavnom nece znati da li je to što su kupili prava stvar sve dok ga ne probaju, što onda stvara gomilu nezadovoljnih korisnika. Reforvit je injekcioni Dianabol, koji sadrži 25 mg/ml supstance. Boca od 50 ml sadrži ekvivalent od 250 tableta i prodaje se po razumnoj ceni. Vecina korisnika se odlucuje se da ga uzima oralno jer je jednako efikasan kao i tablete. Ruzicaste Thai tablete su isto popularne trebalo bi da budu jedine tablete koje se mogu kupiti bez recepta. Isporucuju se samo u kolicini od 500 i 1000, pa se zato brzo rasprodaju. Metadon je takode dostupan u Tajlandu, ali je mnogo manje popularan od Anabol tableta.

Dianabol jako dobro ubrzava metabolizam i sintezu proteina, daje pozitivan nitrogen balans, što pomaže bržoj izgradnji mišicnog tkiva, ukupnom povecanju snage i performanse i brži oporavak. Ima i jako dobar efekat na apsorpciju kalcijuma u kosti cime sprecava i otklanja osteoporoze.

Spada u grupu proteina za izgradnju mišicne mase jer ima jak anabolicko-androgeni efekat. Deluje vrlo brzo, vec nakon nekoliko dana uzimanja i u proseku izgraduje 1-2 kg mišicne mase nedeljno. Mišici koje izgraduje su cisti, bez masnog tkiva, ali dianabol delomicno kupi vodu pa je moguc odredeni gubitak mišicne mase nakon završenog ciklusa od 20-30%.

Dianabol ima i dosta veliki androgeni efekat, što znaci da treba pri vecim kolicinama uzimati antiestrogenu zaštitu poput Provirona. Najbolji efekat daje ako se uzima u kolicinama od 3-8 tableta (jedna tableta –5mg) dnevno (15-40mg) i to u periodu od 8-10 nedelja.

Pocetnici za svoj prvi ili drugi ciklus mogu ga uzimati samog, ali najbolji rezultati se postižu u kombinaciji sa još jednim ili dva injektabilna steroida kao npr. Sustanon, Testo-depo ili Deca-durabolin. (Moguce su kombinacije i sa Andriolom i Stanozololom za one koji više preferiraju tablete).

Dianabol je 17-alpha alkylated i dosta je toksican, jer prolazi kroz jetru, stoga se preporucuje uzimanje tokom jela, a ne na prazan želudac. Osim toga u telu ostaje i deluje oko 3-5 sati pa je potrebno ukupne dnevne kolicine koje uzimamo podeliti na 2-3 manja obroka, cime postižemo bolje i sigurnije delovanje.
Dianabol skoro jednako dobro deluje na sve bodybuildere, jer vec 10mg podiže koncentraciju testosterona kod muškaraca i to ga cini odlicnim za razlicite kombinacije sa drugim steroidima jer oni povecavaju njegov ucinak i postižu duže zadržavanje izgradene mišicne mase.

Naravno, uz sve njegove dobre strane, ne smemo zaboraviti ni nepoželjne efekte koje može prouzrokovati zavisno od senzibiliteta osobe koja ga uzima, o kolicini i dužini upotrebe. Rekli smo da je toksican za jetru i lakom konverzijom u estrogen (ženski hormon), može uzrokovati zadebljanje bradavica-gynecomastiju, zatim zbog zadržavanja vode može uzrokovati izbijanje akni po telu, povecati krvni pritisak, izazvati brži gubitak kose.

Vecina ovih negativnih efekata može se otkloniti reduciranjem kolicine i dužine uzimanja Dianabola, piramidalnim doziranjem i u težim slucajevima uzimanjem antiestrogenske zaštite poput Provirona ili Nolvadexa.

Advertisements

Napišite vaše mišljenje

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s