Andriol


ANDRIOL (testosteron undekanoat)

Efektivne doze: 8-16 kapsula/dan

Oralni steroid nije esterificiran na 17-beta poziciji. Jedan od najblažih steroida uz lošu stranog zbog toga što u telu ostaje aktivan samo par sati. Uz to samo mali se deo Andriola apsorbuje pa minimalna kolicina dospe u krvotok. Potrebno ga je uzeti u cetiri navrata u toku dana da bi delovao. Ne aromatizuje, nije težak za jetru, ne uzrokuje zadržavanje vode. Pozitivno deluje na holesterol. Pozitivan ucinak Andriola dolazi uglavnom zbog njegovog delovanja na punjenje glikogenskih rezervi te ATP-a zbog cega mišici izgledaju puniji.

Pošto andriol za mnoge nije sredstvo koje ce doprineti velikom porastu mišicne mase i snage važno je napomenuti

za kakve je aplikacije pogodan i kako ga koristiti…

Pre svega kriticno je njegovo cuvanje i skladištenje, naime potrebno je kapsule držati u frižideru na temperaturi od 2-8 stepeni, a nakon prve konzumacije kapsule ne vracati nazad u frižider nego ih držati na sobnoj temperaturi. Pošto se zapocne upotreba potrebno je kapsule iskoristiti u roku od 2 meseca pošto im rapidno opada kvalitet aktivne supstance na sobnoj temperaturi posle dva meseca..

Ovaj preparat ne aromatizuje u velikoj meri, a samim tim ne dolazi do velike retencije vode. Oko 70% andriola u telu se konvertuje u DHT, to naravno ne dovodi obavezno u opasnost prostatu, pošto se zna da prostata reaguje porastom svoje velicine samo u prisustvu visokog nivoa estrogena, niskog nivoa testosterona i visokog nivoa DHT, samim tim za zdrave bodibildere andriol ne predstavlja opasnost.

Korišcenje u masi je vrlo diskutabilno, medutim najbolje bi ga bilo konzumirati zajedno sa nekim relativno visoko anabolicnim steroidom, deca-durabolin, anavar i primo bi bile dobre opcije. E sad šta može od toga da se nade je pravo pitanje…

U dozama od 240-280mg ne dolazi do supresije telesnog testosterona, ali sve preko toga povecava rizik od konverzije u estrogen i ginekomastije, kao i od drugih efekata koji važe za androgene supstance…

Korišcenje kao BRIDGE (most), ili za prelazni ciklus je mnogo bolji izbor nego recimo enanthat ili sustanon 250 zato jer je mnogo blaži i mnogo se krace zadržava u krvi, a i pored toga održava visoke nivoe androgena tokom dana, dok tokom noci omogucava telu da donekle pokrene svoju hipotalamusnu-hipofiznu-testikularnu osovinu za proizvodnju testosterona, medutim on može da služi samo kao inicijacija ovog procesa nikako kao sredstvo kojim se može zadržati masa a ujedno omoguciti potpuni oporavak HPTA.

Za koga je najbolji andriol?

Sigurno za ljude koji su extremno bojažljivi i ne žele ni najmanje sporedne efekte, zatim za ljude koji imaju zdravstvenih problema sa jetrom ili nekom drugom disfunkcijom unutrašnjih organa, zatim za sportiste koji se spremaju za odredena takmicenja gde je potreban vrlo brz izlazak droge iz tela, kao i za starije osobe koje su ušle u mušku menopauzu, a žele da izgledaju solidno i da treniraju cvršce i intenzivnije.

Frekventna konzumacija je neophodna tako da 1 kapsula svakih 2-3 sata je nešto što je neophodno, ali se doze mogu i podeliti na 3x tokom dana za odredenu miligražu. Ono što je možda i najbitnije za korisnike je da se ovaj lek uopšte ne falsifikuje, tako da ste njegovom kupovinom 100% sigurni da se radi o originalu iz farmaceutske kuce ORGANON.

Najbolje je kapsule popiti zajedno sa obrokom, jer onda nece dovesti do gastrointestinalnih smetnji, koje su i onako retka pojava. Važna napomena za pocetnike koji nisu ništa pre njega probali je da je andriol izuzetno dobro rešenje, jer gotovo svaki pocetnik ce reagovati na njega solidnim porastom mišicne mase i snage jer telo pocetnika i na minimalno povecanje androgenih nivoa u telu reaguje povecanjem mase i snage, i svakako je andriol potentniji od bilo koje vrste prohormona.

Advertisements

Napišite vaše mišljenje

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s